“Ευτυχώς τα όνειρα θυμούνται, πως πατρίδα είναι εκεί, που χει ρίζες η καρδιά.”
Το ιστολόγιο αυτό είναι, αφιερωμένο στο Κρυονέρι, την γενέθλια γη των απανταχού Κρυονερίτων…






Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Μεγάλο κακό είναι οι χειρότεροι να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους.»

Ισοκράτης (436 π.Χ. – 338 π.Χ.)

αθηναίος ρήτορας και λογογράφος
 
Οι κρητικοί έχουν μια μαντινάδα αντίστοιχη με τα σοφά λόγια του Ισοκράτη.

"ένας στρατός τω γαϊδουριώ,
που χει αρχηγό λιοντάρι,
νικά στρατό τω λιονταριώ,
που ναι αρχηγοί γαϊδάροι."

Δυστυχώς ένας περήφανος λαός "λιονταριών" με ιστορία χιλιετιών  που μεγαλούργησε και άλλαξε πολλές φόρες την παγκόσμια ιστορία –Μαραθώνας, Θερμοπύλες, Πλαταιές, μάχη της Κρήτης- , βρέθηκε να τον εξουσιάζουν και να τον διοικούν, "γαϊδούρια" οι χειρότεροι της φυλής μας…. Άνθρωποι που κριθήκαν εκ τον πραγμάτων κατώτεροι των περιστάσεων, όπως όμως είπε ένας φίλος στην Δημοκρατία αυτοί δεν είναι αυτοφυείς αλλά τους εκλέγουμε να μας εκπροσωπούν  όλοι εμείς….
«Μεγάλο κακό είναι οι χειρότεροι να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους.»
 Έτσι εξηγείτε η κατάντια της πατρίδας μας. Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, επί 38 συνεχόμενα χρόνια, άνθρωποι ιδιοτελείς, ανάξιοι, αδίστακτοι, ανήθικοι……. οι χειρότεροι της κοινωνίας μας, αφέθηκαν και δυστυχώς προβλέποντας το αποτέλεσμα των εκλογών που έρχονται θα αφεθούν και στο μέλλον να συνεχίσουν να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους καθορίζοντας τις τύχες ενός ολόκληρου Λαού. Η οικογενειοκρατία, η αναξιοκρατία, οι συντεχνίες, τα οργανωμένα συμφέροντα εγχώρια και αλλοδαπά, που πνίγουν και εξαφανίζουν κάθε φωνή που θα μιλήσει για πατρίδα, για αξιοκρατία, για ηθική, για  τιμωρία των διεφθαρμένων, των επίορκων, των ξεπουλημένων…..
     Ανήκω στην νέα γενιά Ελλήνων που Ονειρεύεται και ελπίζει:
     - σε μια πατρίδα καλύτερη, που θα εξασφαλίζει,  ισες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ισονομία και ισοπολιτεία, που θα τιμωρεί και δεν θα ανέχεται τους διαφθορείς και τους διεφθαρμένους.
     - σε μια Δημοκρατία που στην Βουλή των Ελλήνων, οι Βουλευτές δεν θα είναι μόνο δημοσιογράφοι, δικηγόροι, εργατοπατέρες και επαγγελματίες πολιτικοί. Πως άλλωστε μπορούν όλοι αυτοί οι βολεμένοι, οι υπηρέτες του συστήματος, να καταλάβουν και να υπηρετήσουν τον άνεργο-τον συνταξιούχο-τον εργαζόμενο που δεν τα βγάζουν πέρα και συνεχώς σφίγγουν το ζωνάρι, πως θα τους εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση με σωστή παιδεία, σωστή υγειονομική περίθαλψη, σωστή ασφάλεια, με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
      - σε μια πατρίδα καλύτερη, που θα εξασφαλίζει ισες ευκαιρίες στα παιδιά, του Άνεργου, του Αγρότη, του Εργάτη, του Δάσκαλου, του ταξιτζή, με εκείνες των παιδιών των πολιτικών….
     
  Όνειρα.. .Όνειρα… Όνειρα.… και όμως "τα γεγονότα ήταν κάποτε όνειρα" η επαναληπτικές Εθνικές εκλογές στις 17 του Ιουνίου έρχονται "Αδράξτε την μέρα", κάντε τα όνειρα πραγματικότητα….

Αλέξανδρος Θ. Χουβαρδάς