“Ευτυχώς τα όνειρα θυμούνται, πως πατρίδα είναι εκεί, που χει ρίζες η καρδιά.”
Το ιστολόγιο αυτό είναι, αφιερωμένο στο Κρυονέρι, την γενέθλια γη των απανταχού Κρυονερίτων…






Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Άρθρο της εφημερίδας "το Κρυονέρι" του Λαογραφικού Μορφωτικού Συλλόγου Κρυονεριτών φύλλο 2ο Οκτώβριος 2006.
 Επιμέλεια Αλέξανδρος Θ. Χουβαρδάς

Η εφημερίδα «το Κρυονέρι» έψαξε και βρήκε δημοσιεύματα του Νορβηγικού Τύπου τα οποία αναφέρονται στις εκδηλώσεις πανηγυρισμού Ελλήνων μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα. Πρωταγωνιστής των πανηγυρισμών ο Κρυονερίτης επιχειρηματίας μετανάστης Άγγελος Παπαδόπουλος.

Αριστερά: Η εφημερίδα “Dagbladet” της Νορβηγίας στο φύλλο της Δευτέρας 5 Ιουλίου 2004, σχετικά με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, δημοσίευσε το παρακάτω ρεπορτάζ. Στο άρθρο της αναφέρεται στο εστιατόριο «Ζορμπάς» του Κρυονερίτη επιχειρηματία Παπαδόπουλου Άγγελου του Γιαννακόπουλου.
«Φανταστική τρελή βραδιά για του Έλληνες όταν ο Άγγελος Χαριστέας σκόραρε στον τελικό με την Πορτογαλία, ο επιχειρηματίας Άγγελος Παπαδόπουλος σκορπούσε σαμπάνια στους γεμάτους ενθουσιασμό Έλληνες, στο εστιατόριο «Ζορμπάς», στο Όσλο.
Πάνω από τη φωτογραφία γράφει: «Ενώ οι Έλληνες πετούσαν στον ουρανό από χαρά στο εστιατόριο «Ζορμπάς», την ίδια ώρα οι Πορτογάλοι έκλαιγαν στο μπαρ «Τενερίφ» του Όσλο.

Δεξιά: Εφημερίδα “VG” της Νορβηγίας της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2004. Στον εξωτερικό τοίχο της Νορβηγικής Βουλής, ο Κρυονερίτης Άγγελος Παπαδόπουλος κρέμασε την ελληνική σημαία.
«Βραδιά του Ζορμπά σε όλο το Όσλο. Σχεδόν Αθήνα έγινε το Όσλο λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του τροπαίου, οι Έλληνες σκαρφάλωσαν στους τοίχους της Βουλής της Νορβηγίας – ενώ οι βουλευτές ήταν ακόμα μέσα στη Βουλή – τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος.»