“Ευτυχώς τα όνειρα θυμούνται, πως πατρίδα είναι εκεί, που χει ρίζες η καρδιά.”
Το ιστολόγιο αυτό είναι, αφιερωμένο στο Κρυονέρι, την γενέθλια γη των απανταχού Κρυονερίτων…


Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ        Από τις 16 ως τις 20 Ιουνίου 2010 διεξήχθη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε η νομαρχία Θεσσαλονίκης και το κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας.  "Αυτές οι εκδηλώσεις δίνουν μια προοπτική ελπίδας, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για τη χώρα μας", τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.                         Στη συνάντηση συμμετείχαν για πρώτη φορά και σύλλογοι από τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας, και από δήμους από όλη την Κεντρική Μακεδονία. 


          Στη 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 170 περίπου σύλλογοι, φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς, σχολές θεάτρου και χορού, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους. 

         Στόχος της νομαρχίας Θεσσαλονίκης είναι η γνωριμία όλων των φορέων και συλλόγων του νομού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού και αφετέρου η προβολή των δραστηριοτήτων τους. Σε κάθε φορέα θα παραχωρήθηκε  ένα περίπτερο, όπου υπήρχε η δυνατότητα έκθεσης των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων του φορέα. Παράλληλα, στο χώρο λειτουργήσαν τρεις εξέδρες για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσικής, χορωδιών, θεατρικών δρώμενων, αναβιώσεων, τοπικών εθίμων κλπ.


        Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Σύλλογος Κρυoνεριτών έχει να επιδείξει πλούσια και πολύπλευρη πολιτιστική δράση. Συμμετείχε με δικό του περίπτερο στη 2η το 2008 και την 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Ν. Θεσσαλονίκης στις 16-20 Ιουνίου 2010 που διοργανώνει κάθε δυο χρόνια η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Σύλλογος Κρυονεριτών με την συμμετοχή του σε τέτοιας αξίας εκθέσεις προσπαθεί να προβάλει και να κάνει γνωστό το Κρυονέρι. Και σίγουρα πέτυχε να ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας με φορείς και συλλόγους του νομού μας.

      Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον του χωριού μας και των ανθρώπων του. Προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το χωριό μας.

Χουβαρδάς Αλέξανδρος
Πρόεδρος Λαογραφικού Μορφωτικού Συλλόγου Κρυονεριτών

Αναμνηστική φωτογραφία απο την επισκεπτών στο περίπτερο του χωριού μας.
Αναμνηστική φωτογραφία του περίπτερου του χωριού μας.

Αναμνηστική φωτογραφία της επίσκεψης στο περίπτερο του χωριού μας του
Νομάρχη Θεσσαλονίκης κατα την  συμμετοχή στην 2η συνάντηση του 2008,.