“Ευτυχώς τα όνειρα θυμούνται, πως πατρίδα είναι εκεί, που χει ρίζες η καρδιά.”
Το ιστολόγιο αυτό είναι, αφιερωμένο στο Κρυονέρι, την γενέθλια γη των απανταχού Κρυονερίτων…






Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

05-05-1969 ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ vs ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ


ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ vs
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
5 Μαΐου 1969 Η Ιστορία του αγώνα.

Το Σάββατο 4 Μαΐου 1969, το 851 τάγμα πεζικού του στρατού που έκανε άσκηση στο βουνό του χωριού μας διανυκτέρευσε το βράδυ στο Δημοτικό μας Σχολείο. Ο Ταγματάρχης Διοικητής του, ζήτησε από τον Πρόεδρο του χωριού, με την ευκαιρία της παραμονής τους,, να γίνει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Διγενή και του Στρατού την επομένη.


Έτσι και έγινε. Την Κυριακή λοιπόν, 5 Μαΐου, στο γήπεδο του χωριού μας, παρουσίας όλων των κατοίκων και ενός τάγματος πεζικού, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.     
Στην φωτογραφία βλέπουμε το ελικόπτερο του στρατού που έκλεψε την παράσταση ρίχνοντας την μπάλα από ψηλά για να ξεκινήσει ο αγώνας. Την μπάλα την παρέσυρε ο αέρας στην τοποθεσία "Σκαμνιά" και ο αγώνας ξεκίνησε με άλλη μπάλα.
 Ο Διγενής ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο μέρος του αγώνα προηγήθηκε και στο ημίχρονο πήγε στα αποδυτήρια με 1-0 αλλά τότε τους επισκέφτηκε ο Διοικητής του τάγματος και αφού τους συνεχάρη και αναγνώρισε την ανωτερότητα του Διγενή τους ζήτησε να νικήσει ο στρατός λόγω γοήτρου εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε στην χώρα, όπως και έγινε τελικό σκορ 1 - 2.

Στην φωτογραφία, τρεις από τους ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας, 
αριστερά και δεξιά τα αδέρφια Ιπποκράτης
και Νικόλαος Γραμματογλου και στην μέση ο Κουζούμης Αθανάσιος.




Ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού με ορχήστρα του στρατού.
Αλέξανδρος Θ. Χουβαρδάς